Νέο διήμερο λουκέτο στα φαρμακεία
by athens-news
Published on December 12, 2012

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Νέο διήμερο λουκέτο στα φαρμακεία

 Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους εκατομμύρια σφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μετά και τη σημερινή απόφαση των φαρμακοποιών να κλείσουν τα φαρμακεία τους πανελλαδικά την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 17 και 18 Δεκεμβρίου, ως απάντηση στις «απαράδεκτες», όπως τις χαρακτήρισαν, δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου. 


«Ο υπουργός Υγείας, σκεπτόμενος ψύχραιμα και βλέποντας πως έχει η κατάσταση, πρέπει να αναθεωρήσει τη στρατηγική του. Δεν μπορούμε να δεχθούμε απειλές για ασύδοτα ωράρια, απειλές κατά της ύπαρξης των φαρμακευτικών συλλόγων και ατομικές συμβάσεις, οι οποίες στο τέλος αποβαίνουν σε βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με τη συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά, αποφασίσθηκε 48ωρη απεργία και συνέχιση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου και να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τα παλαιά χρέη.

«O αναβρασμός στην Υγεία συνεχίζεται. Η λύση του προβλήματος βρίσκεται στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Χωρίς τη χρηματοδότηση το πρόβλημα στην Υγεία θα διογκώνεται» τόνισε ο κ. Αμπατζόγλου, προσθέτοντας ότι η λύση βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, από τους οποίους ζητούν συναντήσεις «ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της φαρμακευτικής περίθαλψης και να αποκλιμακωθεί η ένταση που υπάρχει στο χώρο».

ΠΗΓΗ: real.gr